Konferens i fjällen

Natur och fjäll

År 2020 har vi fått upp ögonen för vårt vackra land som aldrig förr, här finns oändlig variation och fantastiska möjligheter. Med fokus på upplevelse och service har Aktiva Event flera favoriter med olika förutsättningar och möjligheter som passar för olika gruppers behov.

Att ha konferens i fjällen innebär inte nödvändigtvis vandring och fysisk aktivering även om möjligheterna för detta är mycket goda. Här finns spännande kultur, lokala matproducenter och sevärdheter i världsklass. Exempelvis ett besök och rundvandring i världens största gruva i Kiruna, boende bland trädtopparna, färdas på en flotte längs en vacker älv med bävrar runt omkring eller bo exklusivt på en mindre fäbodvall hos Jon Henriks föräldrar. Skanske valde ett år för en ledningsgrupp att åka till trakterna vid Stora Sjöfallet att bo i hyddor och uppleva westernridning. Setterwalls Advokatbyrå valde ett år att besöka ett sameviste som drivs av Acke och Siv, här bor man granne med Rapadalen, Sveriges svar på nationalparken Serengeti.

Möjligheterna är oendliga och Aktiva Event är experter på att ta fram rätt förslag och de unika uppleversana anpassat efter era önskemål och förutsättningar.

Ramundberget

Beläget nära norska gränsen i västra Härjedalen som del av Funäsfjällen, mitt i fjällvärlden och inbäddad i Ljusnans dalgång 710 möh. Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap. När makarna Brita och Agaton Norberg 1934 öppnade dörren och bjöd in några skidande studenter som kom över fjället blev det starten på turistepoken i Ramundberget. Sedan starten har mycket hänt och en ständig utveckling präglar orten som dock är mycket måna om att behålla känslan av att vara en liten destination, Litenheten och det genuina genomsyrar verksamheten och värdegrunden än idag, med natur, tradition och värdskap i fokus

Den helt nya konferensanläggningen skapar nya förutsättningar och möjligheter, Flera grupprum och största lokalen tar 150 personer, under konferensen kan man njuta av den svårslagna utsikten mot Skars snötäckta topp.

Aktiva Event har kunskap och erfarenheter från många fjällanläggningar och kan enkelt utse Ramundberget till nummer 1. Detta beror mestadels till den oslagbara naturen, tillgängligheten och det enormt stora utbudet av aktiviteter. Men de som kanske är viktigast är den gemenskap man får av att vistats tillsammans på en mindre anläggning mitt ute i naturen, där inte andra faktorer påverkar deltagarnas sammanhållning.

Riksgränsen: nästa vår eller kanske sommaren

Långt uppe i norr, i det nordvästra hörnet av vårt land finns det mäktiga fjäll och stora sjöar.
På vintrarna kommer det enorma mängder snö som ger förutsättningar för skidåkning i världsklass.
Här uppe ligger Riksgränsen, Sveriges mest legendariska skidort. Riksgränsen är en mäktig och märklig plats, vars motstycke inte går att finna. Ingen annanstans blir du så bortskämd vad gäller frihetskänsla, natursnö och varierad skidåkningsterräng, i såväl pisten som off-pist. Om du inte varit här har du verkligen något att se fram emot. Har du varit här vet du vad vi pratar om.

Riksgränsen är den optimala platsen för stora som små grupper, här finns 30 hotellrum, 60 skidåkarum, 60 lägenheter, boutiquehotellet och vandrarhem med en total kapacitet på 600 bäddar. I restaurang Lapplandia serveras fantastisk mat och vägg i vägg ligger legendariska nattklubben Grönan som också kan göras om till en del av restaurangen för riktigt stora sällskap. Generösa ytor, stora konferensrum, SPA, sportshop, nattklubb med möjlighet till inhyrt band och mycket mera väntar den som kommer till Riksgränsen. Riksgränsen är öppet året runt för stora grupper men absolut häftigast är att komma mars-maj.

Låktatjåkko Fjällby

Sveriges högst belägna fjällstation erbjuder 20 st sängar fördelat i 12 rum. Här serveras Sveriges godaste våfflor och det finns ett brett utbud av goda drycker. För att komma till denna fantastiska plats som saknar telefoni och wifi så måste ni först vandra 9 km från Björkliden Fjällby. När du väl är framme och njuter av ångan från bastun på 1224 meters höjd är det värt varenda steg.
Storslagen plats för storslagna beslut. Här får ni vara ifred och totalt koncentrera er på uppgiften, vare sig det är ett viktigt styrelsebeslut eller att läsa en god bok framför den öppna spisen.

I området finns fantastiska platser som Trollsjön, vald till Sveriges vackraste plats att besöka. Sveriges första nationala park ligger i Abisko och är känt i hela världen för att vara världens bästa plats att se norrsken på. Detta beror på de omliggande bergen som skapar ett mikroklimat med nästan alltid klarblå himmel.

Arctic Circel Train mellan Kiruna och Narvik är en av världens vackraste järnvägssträckor och måste upplevas för att förstå dess magi. Den absolut vackraste sträckan är från Björkliden till Narvik och denna sträcka är perfekt som ett dagsbesök för att upptäcka vårt spännande grannland Norge.

Björkliden Fjällby

Få svenska fjällorter har rätt att kalla sig klassiska, Björkliden är definitivt an av dessa få.
Hit kom de första turisterna när seklet var ungt. De kom längs den nylagda järnvägen och de var pionjärer i en då nästan helt okänd värld.

Björkliden Fjällby har levererat stora upplevelser sedan 1926 men förblir det lilla och äkta. Med känsla, traditioner och atmosfär. En frizon för kropp och själ året om.

På vinter är alla sorters skidåkning den solklara anledningen att resa hit, på sommaren lockar vandring i fantastisk miljö och på hösten sätts hela fjällen i lågor när höstfärger och norrskenet gör intåg. Detta är en plats att besöka året runt, här finns ca 50 st hotellrum, 80 st stugor och lyxlodger med en total kapacitet på 450 bäddar. Restaurang Lapporten har inte endast fantastisk mat tillagad på lokala delikatesser utan även Sverige absolut vackraste utsikt.

Här finns en lång erfarenhet av att arrangera olika typer av arrangemang och event. Här finner du lugnet som kommer hjälpa er att fokusera på uppgiften och inspirera till nya idéer och affärsutveckling.

EN SV