Oriflame Gold Conference – Beauty by Sweden

Under fem dagar genomförde det svenska skönhets- och hälsoföretaget Oriflame en årlig intern konferens för ca 2500 av sina framgångsrika konsulenter från totalt 18 länder, bland annat Turkiet, Kina, Indonesien och Thailand.

Det hela startade ca två år innan planerat genomförandedatum då Aktiva Event fick i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att arrangera evenemanget i Stockholm. Bra infrastruktur, upplevelser, variation och prisbild var avgörande faktorer. När beslut fattades för Stockholm ca 1,5 år före genomförandet fastställdes temat för konferensen till Beauty by Sweden som skulle vara den röda tråden genom hela programmet.

Genomförandet

Utöver konferens och galamiddagar innehöll konferensen en stor mängd aktiviteter och event under det intensiva programmet – i stan, i skärgården och på andra orter ute i landet. Därtill byggdes en Oriflame-hub i Kungsträdgården som central mötesplats. Deltagarna bodde på totalt 9 hotell i centrala Stockholm.

Det var en mycket stor mängd olika upplevelser och aktiviteter som pågick parallellt; bland annat VIP-event hos grundarna av Oriflame, välkomstfest på Gröna Lund, historisk vandring, löpartävling, VIP-event i Karlskronas skärgård samt middagskryssningar i skärgården.

Ett av de större eventen under konferensen var en storslagen parad för samtliga 2200 deltagare från Kungsträdgården. Paraden var fylld med positiv energi såsom flyboards, sångkör med 80 personer, karibiska dansare, trumband, marschband, män på styltor, ballonger, reklamflyg, vattenkaskad med mera. Målet för paraden var välkomstfesten på Gröna Lund som hade anpassats för Oriflame med egen entré, specialmenyer, specialentréer till åkattraktionerna samt abonnerade ytor.

Konferens är nominerad i Gyllene Hjulet i kategorin Årets Interna Event.

Aktiva Event ansvarade för research, uppbokning av relevanta anläggningar och hotell, busstransfers, VIP-transfers, parad genom Stockholm, welcome party på Gröna Lund, löpartävling, historical walks, Swedish fika-picknick, sightseeingprogram och samtliga VIP-event.

EN SV