Tunnelrun Norra Länken – Europas största 10 km-lopp

Detta event vann Gyllene Hjulet 2015 i kategorin Årets Hantverk.

I samband med Tunnelrun, Europas största 10 km lopp med 47000 löpare, skapade vi en unik aktivering åt Tallink Silja i Norra Länken-tunneln. Vårt kreativa och konstnärliga utförande bidrog till fantastiska reaktioner hos löparna och blev den mest ihågkomna aktiveringen under loppet.

När löplopp hålls utomhus möts löpare hela tiden av intryck. I en mörk statisk tunnel finns det inga intryck – det är mörkt, kargt och ganska tung miljö. Vi ville utnyttja dessa förutsättningar maximalt. Genom modern, avancerad 3D-laserteknik, utformat i ett konstnärligt utförande, skapade vi en atmosfär som överraskade löparna som plötsligt befann sig i ett hav av Tallink Siljas marina miljö. En sträcka på 200 meter av den kolsvarta tunneln var transformerad till ett inferno av designad laserteknik där tak, väggar, luften ovanför deras huvud var fylld av intryck.

I kombination med detta upplevde man även fysiskt en kraftfull och animerad musik samt den välkända, dova fartygstutan som vibrerade i väggarna och kroppen i takt med en särskilt vald drömsk djup houselåt.

Hela denna fysiska mystiska miljö bidrog till fantastiska reaktioner som djupt satte sig hos de flesta av Tunnelruns 47000 löpare. Enligt uppföljningen från arrangören Lidingöloppet sas det att nästan alla pratade om Tallink Silja som den ”bästa”, ”mest ihågkomna och uppskattade” aktiveringen. Den positiva effekten för varumärket Tallink Silja blev mycket större än förväntat både när det gäller association, PR och närvaro i sociala medier.

 

EN SV